Rusia vrea să își îmbunătățească imaginea internațională și caută agenții de PR din VestArticol realizat de Andreea Liliana Lepădatu. 


Rusia vrea să investească sume mari pentru a își îmbunătăți imaginea internațională și solicită ajutor din partea agențiilor de PR din Vest.

Imaginea Rusiei în străinătate a suferit foarte mult din cauza presupuselor atacuri cibernetice asupra Partidului Democrat din SUA în timpul alegerilor prezidențiale de peste ocean. De asemenea, nici faptul că a trimis sisteme avansate de rachete în Siria nu a ajutat. Asupra Rusiei continuă sancțiunile impuse de Vest din cauza Războiului din Ucraina și multiplelor scandaluri de dopaj din sport.

 

În acest context, oficialii ruși au anunțat că guvernul dorește să angajeze trei sau patru agenții care să demareze procesul de comunicare, până la sfârșitul acestui an. Potrivit lui Nikolai Nikiforov, ministrul rus al comunicațiilor, bugetele pentru strategia de îmbunătățire a imaginii vor varia între 30-50 milioane $ pe an. Negocierile cu agențiile sunt în curs de desfășurare, dar încă nu a fost semnat vreun contract.

De la începutul acestui secol, Rusia a cheltuit aproximativ 115 milioane $ pentru îmbunătățirea imaginii sale în străinătate. Cea mai mare parte a mers către firmele de PR din Vest, în special Ketchum, care a lucrat cu guvernul rus și cazul Gazprom 2006-2014.

Selectarea noilor parteneri de PR ai Rusiei se va realiza prin licitații deschise, iar mai multe agenții și-au exprimat deja interesul de a participa, a anunțat Dmitri Peskov, secretarul de presă al lui Vladimir Putin.

 

Pentru mai multe informații: Russia seeks PR agencies to improve image abroad.

The PR Journal

Str. Hatmanul Arbore, nr. 15-19, sector 1, București
T: +40 21 230 07 24
F: + 40 21 230 0725
E: pr@theprjournal.com