Iuliana Sgircitu, Școala de Arte Ariodante: ”Văd în fiecare copil al școlii o carte de vizită a noastră”Articol realizat de Andreea Liliana Lepădatu. 


Apărută în urmă cu 4 ani, Școala de Arte ArioDante are ca scop formarea și dezvoltarea tuturor iubitorilor de muzică și artă plastică. A luat naștere din dorința de a sprijini tinerele talente, dar și pentru a susține inițiativa tuturor celor care vor să descopere ‘limbajul’ culorilor și al notelor muzicale. Oferă cursuri de: pian, chitară, canto, vioară, flaut, dar și de teatru și pictură, celor mici și celor mari, deopotrivă. 

Ne cunoșteam, așa că am avut de unde alege. În timpul facultății, noi colaborăm foarte mult și cu alte secții. Pianul colaborează cu partea de coarde, de suflători. Și atunci cunoști pe fiecare om în parte. – Iuliana Sgircitu

Iuliana Sgircitu este cea care a pus bazele școlii și tot ea se ocupă de partea de promovare. Absolventă de Conservator, specializarea pian, Iuliana s-a îndreptat, din pasiunea de a cultiva și copiilor dragostea pentru muzică, spre catedră. A pornit de la statutul de profesor în școlile de stat, s-a mutat mai apoi la privat, însă a resimțit în ambele locuri o oarecare rigiditate în organizarea internă a instituțiilor, care nu îi permitea să implementeze sau să participe la toate spectacolele pe care le meritau copiii. Atunci și-a luat inima în dinți și a decis să pornească pe drumul antreprenoriatului. 

Am dorit să aflăm cum se promovează o școală de arte, așa că am invitat-o pe Iuliana la o discuție. Ne-am văzut la sediul ArioDante, unde, trebuie să menționăm, sunt foarte multe diplome afișate pe pereții încăperilor. 

Rememorâd perioada de început, Iuliana spune că ”găsirea profesorilor care să predea în cadrul școlii a fost partea cea mai ușoară”, iar Conservatorul a fost un bun punct de plecare pentru asta. 

 

Peste 50% din cursanții școlii au venit prin recomandarea foștilor sau actualilor cursanți. 

Comunicarea se face in house. De-a lungul timpului, s-au promovat pe mai multe canale, însă Iuliana este de părere că, și acum, recomandările generează cele mai mari rezultate. În online, s-au îndreptat către: Facebook, site, pagina școlii, dar și către site-urile de reduceri – pentru că au vizibilitate foarte mare, în timp ce, în offline, au apelat la flayere. În ceea ce privește evenimentele, au avut mai mulți colaboratori, iar anual participă la ”Campionatul poveștilor”, în parteneriat cu Librăria Humanitas.

Noi avem tot timpul evenimentele cu porțile deschise. Îi lăsăm pe copii să își aducă oricâți oameni dragi doresc. Este important să se simtă susținuți. Pentru ei, scena reprezintă o emoție. În timp, când văd că rezultatele apar, scena devine un ”must”. – Iuliana Sgircitu

shadow

Chiar dacă vor face sau nu muzică de performanță, cei care studiază acest domeniu vor face parte din acel public educat, capabil să aibă un cuvânt de spus în privința artiștilor. Astfel că, întrebarea referitoare la rezultatele deosebite pe care le-au avut, nu a surprins-o pe Iuliana. Ne-a mărturisit că se mândrește, în egală măsură, cu fiecare copil. Spune, totuși, că ”cei mici sunt precum niște bureței” și îi vine în minte o fetiță de numai 5 ani.

Anul trecut, cea mai mică participantă la concursuri a avut 5 ani, pe care i-a împlinit în aprilie. Concursurile încep în luna februarie, a fiecărui an și durează până în iunie-iulie. Vârsta a împiedicat-o să participe la primele, însă după ce a împlinit 5 ani, a mers la toate competițiile și a obținut numai poziția întâi, premii de tehnică, chiar și premiul special al juriului. – Iuliana Sgircitu

ArioDante are două sedii, unul poziționat în apropierea Universității Hyperion, iar celălalt, la Otopeni, și plănuiesc să se extindă. ”Am avut cerere să ne extindem la nivel național, însă este greu să ducem profesorii acolo. Ne-au chemat oameni chiar și din nordul Moldovei”, spune Iuliana. 

Mai multe detalii despre școală și cursurile pe care le oferă, găsiți pe site-ul ArioDante

 

The PR Journal

Str. Hatmanul Arbore, nr. 15-19, sector 1, București
T: +40 21 230 07 24
F: + 40 21 230 0725
E: pr@theprjournal.com