Din culise cu Ștefania Grăjdeanu, PR Manager eJobsȘtefania Grăjdeanu a devenit cunoscută publicului după ce, în luna martie a anului 2015, a pus bazele unui proiect frumos și ambițios, BikeChic. Și-a propus să popularizeze mersul pe bicicletă în Bucureşti, în special în rândul reprezentantelor sexului frumos, și face asta cu succes.

”Mă impresionează mereu locurile și culturile noi, iar odată cu acest sentiment vine și inspirația, creativitatea și energia pozitivă, stări cu care I can rock the world.”

Lucrează de peste 5 ani în PR, iar din 2016 s-a alăturat echipei eJobs, alături de care desfășoară campanii de mare anvergură. Poate cea mai de succes este chiar #HappyLaJob. Aceasta vizează atât segmentul B2B cât și B2C și vorbește despre importanța fericirii la locul de muncă. Realitatea de zi cu zi este aceea în care serviciul ocupă o foarte mare parte din viață pentru majoritatea oamenilor, iar de cele mai multe ori, fericirea nu se află în fișa postului.

Și cum în cadrul campaniei se regăsea și un set de întrebări, testul #HappyLaJob, am provocat-o pe Ștefania să ne răspundă la câteva dintre acestea. Noi spunem că fericirea se regăsește în fișa postului său. Tu ce crezi? ☺

Cum ți-ai început cariera în PR?

Cariera mi-am început-o cu un internship la un ziar, unde scriam despre politică. A fost un start foarte frumos și am plecat de acolo cu un bagaj fain de cunoștințe noi, ambiții și visuri mari. Acolo mi s-a confirmat că îmi place lucrul cu oamenii și că jonglez ușor cu ideile. În PR am ajuns cam prin 2010. Eram anul II la Comunicare și Relații Publice, SNSPA și anul I la Științe Politice, Universitatea București. Am aplicat pentru un internship la o agenție, iar proiectul era pentru cel mai mare client: Samsung. Mergeam la birou cu multă plăcere și cu un entuziasm fantastic. Eram foarte curioasă despre tot ce se întâmpla acolo și așa am început să înțeleg cum se întâmplă lucrurile într-o agenție și să mă îndrăgostesc iremediabil de ceea ce făceam.  

Care este cel mai interesant lucru despre tine care nu este scris în CV?

That’s a good question! Poate faptul că am făcut canto timp de 8 ani și că visam cu ochii deschiși la o carieră în acest domeniu? Well, lucrul acesta s-a întâmplat și chiar dacă viața a luat o altă întorsătură pentru mine, încă sunt îndrăgostită de muzică. Cred că această pasiune mi-au infiltrat-o în sânge chiar profesorii. Am avut îndrumători foarte buni la școala generală unde am dezvoltat acest simț, poate și datorită faptului că amprenta Anghelei Gheorghiu, care a studiat la aceeași școală, este văzută drept o responsabilitate mare și importantă de către profesorii de acolo.

shadow

Povestește despre o realizare cu care te mândrești.

BikeChic este proiectul meu de suflet. Pasiunea mea pentru plimbările pe bicicletă s-a concretizat într-o comunitate de fete cu aceleași dorințe, alături de care am organizat săptămânal evenimente foarte fun & cool. Cu câteva dintre cele mai ambițioase fete am format chiar o echipă și am mers împreună la competiții. Chiar la primul concurs la care am participat, m-am clasat pe locul doi și, pe lângă medalie și premiu, am primit o cupă, pe care și azi o țin la loc de cinste pentru că e o confirmare a faptului că sunt ambițioasă și puternică, chiar dacă la început am fost temătoare.

Dacă ai deveni CEO-ul unei companii mari, care ar fi primul lucru pe care l-ai face?

Sunt de părere că puterea oricărei companii stă în oamenii săi, iar ei sunt singurul motor cu care se poate ajunge pe culmi înalte. Astfel că, dacă aș fi CEO, m-aș uita la oamenii din compania mea și aș face lucrurile să fie armonioase între echipe.

Ce ți-ai propune să faci într-un an sabatic?

Să cunosc lumea. M-aș stabili câte 3 luni într-un loc unde e cald, mi-aș lua un job mic și-aș călători cât de mult aș putea. Mă impresionează mereu locurile și culturile noi, iar odată cu acest sentiment vine și inspirația, creativitatea și energia pozitivă, stări cu care I can rock the world.

Care este cea mai ciudată scuză pe care ai spus-o ca să justifici că ai întârziat?

Am totdeauna grijă să nu întârzii, pentru că nu îmi place ca ceilalți să întârzie. Dar, desigur, mi s-a mai întâmplat și neprevăzutul. Și am preferat adevărul. 🙂

Care a fost cel mai fericit moment din cariera ta?

Momentele fericite din cariera mea țin mai mult de fericirea din ochii altora. Mi-a plăcut mereu să dăruiesc și mă bucur nespus atunci când pot face acest lucru și prin proiectele în care mă implic. Drumul meu în PR a avut mereu legături puternice cu activități de CSR și astfel am avut oportunitatea să schimb lucruri în mai bine. Nu găsesc cuvinte să explic câtă bucurie emană ochii unor copii care simt că li se acordă o șansă, iar, din fericire, aceste momente nu au fost puține, lucru pentru care mă consider norocoasă. Îmi doresc în continuare să am impact bun cu ceea ce fac și să am cât mai multe astfel de momente presărate în viață și carieră.

Care a fost cel mai amuzant lucru care ți s-a întâmplat de când lucrezi în PR?

De peste 5 ani lucrez în PR și momentele în care le explic alor mei ce „profesie” am sunt priceless. Cu bunicii e de regulă cel mai funny. De când m-au tot văzut pe la TV sau m-au auzit la radio lucrurile s-au mai lămurit puțin, dar tot timpul apare întrebarea „Si tu ce mai lucrezi?”.

Enumeră 3 factori cheie care te-au ajutat să crești în carieră.

Perseverența, pasiunea și curiozitatea. Da, sunt perseverentă, serioasă și muncitoare în orice proiect în care mă implic și, pentru că de regulă îmi aleg foarte bine mediul de lucru. De aici probabil că izvorăște și pasiunea. Îmi place foarte mult să fac lucrurile bine, iar atunci când accept un proiect, o fac cu toată responsabilitatea. Curiozitatea este nativă, nu cred că aș putea vreodată să mă opresc din aflat lucruri noi sau din învățat.

Ce înseamnă succesul professional pentru tine?

O echipă frumoasă, care construiește lucruri faine și care se completează. Am învățat că nu funcția este importantă atunci când vrei să faci lucruri, ci oamenii pe care îi ai lângă tine. Am simțit că am succes atunci când am făcut echipă cu niște oameni extraordinari și fiecare a contribuit cu o bucățică la rezultatul final.

Cum ar trebui să fie un loc de muncă la care să te duci cu drag?

Locul de muncă ideal pentru mine este plin de oameni frumoși, care ma inspiră. Empatizez foarte ușor și deseori îmi iau energie din oameni, iar pentru ca lucrurile să meargă bine este important ca mediul de lucru să fie plăcut, pozitiv, motivant.

Ce sfat ai da unui absolvent de facultate care vrea să înceapă o carieră în comunicare?

Să-și urmeze chemarea. Unele lucruri în PR pot fi extraordinar de faine, iar altele, mai puțin. Depinde foarte mult de caracterul omului. E important să fii curios, să cauți mereu să te implici în situații și proiecte, să disemini ceea ce-ți place și să mergi în acea direcție unde poți dărui totul. Avantajul în PR este că nici o zi nu seamănă cu alta și nu ai timp să te plictisești de ceea ce faci. E unul dintre domeniile cele mai ofertante. Ai ocazia să faci proiecte frumoase, din care să înveți și prin intermediul cărora poți cunoaște mulți oameni.


  • de Andreea Liliana Lepădatu

The PR Journal

Str. Hatmanul Arbore, nr. 15-19, sector 1, București
T: +40 21 230 07 24
F: + 40 21 230 0725
E: pr@theprjournal.com