Co-working în spațiile creative [Impact Hub Bucharest]Un articol semnat de Georgiana Petcu.


Ofer spațiu pentru creativitate! Așa ar putea suna un anunț pentru închirierea sau darea în folosință a unui spațiu neconvențional în care ai posibilitatea să-ți desfășori activitatea profesională. Faptul că poți găsi acolo instrumentele necesare sau că ai acces la persoane care te pot ajuta în dezvoltarea unui proiect sunt doar două dintre avantajele unui astfel de hub. Folosite inclusiv de oamenii din industriile creative, spațiile de co-working par să fie o soluție pentru din ce în ce mai mulți freelanceri și antreprenori. Bucureștiul găzduiește astăzi mai multe hub-uri, dintre care vă prezentăm trei locuri și comunitățile care gravitează în jurul lor.

Impact Hub Bucharest

 

Vlad Craioveanu, CEO Impact Hub Bucharest & Cluj

Vlad Craioveanu, CEO Impact Hub Bucharest & Cluj

Cum s-a născut ideea proiectului?

V.C.: Ideea de a deschide un spațiu dedicat inovării sociale și antreprenoriatului a apărut în 2010, în contextul în care noi, echipa fondatorilor, lucram deja la formarea unei comunități care să susțină ideea antreprenoriatului social – roPot. Tranziția la ceea ce avea să devină în iunie 2012 Impact Hub Bucharest a fost un proces care a durat mai bine de un an și jumătate, perioadă în care am făcut un prototip al conceptului într-un spațiu mult mai mic, mai exact într-un apartament din Centrul Vechi.

Cui se adresează?
V.C.: Am construit comunitatea antreprenorială din jurul Impact Hub București pornind de la două premise principale: că
ne dorim alături oameni care înțeleg că activitatea lor poate avea un impact pozitiv în societate și, în același timp, că diversitatea de profile și domenii de activitate este cea care facilitează colaborarea între ei. Din punctul de vedere al domeniului de activitate, IT-ul, serviciile de tip suport pentru alte afaceri, de educație, training sau de consultanță sunt cele mai reprezentative segmente care vin la noi. Dacă ar fi să realizăm un profil al hubberilor, avem aproximativ 55% antreprenori, 30% freelanceri și 15% angajați în diverse start-up-uri.

Cum se promovează?
V.C.: În momentul lansării, acest concept era unul nou, nemaiîntâlnit în România.

    Continuarea este disponibilă în varianta print a revistei The PR Journal. 

The PR Journal

Str. Hatmanul Arbore, nr. 15-19, sector 1, București
T: +40 21 230 07 24
F: + 40 21 230 0725
E: pr@theprjournal.com