Ce evenimente va organiza The PR Journal în 2017

shadow

The PR Journal continuă și în 2017 seria conferințelor și evenimentelor dedicate industriei de comunicare. . 

the-pr-journal

 • Februarie – Health PR

Health PR este platforma prin intermediul căreia companiile din domeniul pharma, dar și cele care activează în alte domenii însă investesc în sănătate, își vor prezenta campaniile de comunicare și valorile pe care le  promovează. 

 • Martie – Comunicarea internă, premisa performanței?

A ști să utilizați o strategie de comunicare internă care îmbină interesele companiei cu nevoile angajaților aduce un spor de transparență în relația dintre cele două părți, dar și un  plus de încredere reciprocă și loialitate. Este important să vă transformați compania într-o familie eficientă și nu să o mențineți la nivelul unei organizații supuse.

Veți afla: 

 1. Cum să evitați plecările în masă ale personalului, la o companie concurentă;
 2. ✓ Care sunt tendințele în domeniul comunicării interne, în era digitală, când informația riscă să devină externă aproape instantaneu;
 3. ✓ Cum să schimbați tacticile clasice de interacționare cu angajații, pentru degajarea și relaxarea atmosferei tensionate.
 4. ✓ Că a comunica intern, prin practici bune, vă poate ajuta să transformați compania într-un colectiv de prieteni eficient.
shadow
 • Aprilie – Crisis Management, prevenție sau tratament?

Nu știm exact când va apărea o criză de imagine în viața unei organizații, dar ne putem permite să nu fim pregătiți? Crisis Management își propune să aducă în fața publicului experiența unor experți în  comunicarea de criză, care au învățat că, inclusiv atunci când nu se poate preveni o criză, pot fi pregătite din timp strategii de răspuns care să minimizeze daunele de  imagine. Intâlnirea are ca scop crearea unei platforme de dialog cu experți de top în comunicarea de criză, dispuși să vă răspundă la întrebări.

Dacă nu vorbiți dumneavoastră într-o situație de criză, va vorbi concurența sau  consumatorii. The PR Journal vă propune o temă mai puțin abordată în conferințe și workshop-uri, dar foarte sensibilă pentru orice organizație: managementul crizei – atunci când tehnicile tradiționale de PR încetează să mai fie eficiente, rolurile se schimbă, iar înțelegerea psihologiei de grup devine esențială. 

 • Mai – PR, Press&Social Media. A win-win-win situation?

 1. Cum a schimbat evoluția în salturi a mediului digital tehnicile de comunicare a știrilor prin comunicatele de presă? Poate orice informație să fie traspusă vizual? Dar să devină  o infografie?
 2. Cum își poate educa simțul frumosului – vizual – un om de PR?
 3. Ce așteptări au oamenii de comunicare de la jurnaliști? Ce înseamnă pentru PR un conținut  vizual bogat?
 4. Cum depășești vechea abordare a trimiterii comunicatului de presă cu un fișier atașat, către jurnaliști?

PR, press&social Media este un eveniment unde toate cele trei părți implicate în procesul de  comunicare  – comunicatorul, jurnalistul și publicul – se vor întâlni pentru a dezbate soluțiile,  neajunsurile și tendințele relației dintre PR, presă și social media.

 • Iunie – CSR pentru reputație. Cum te ajută responsabilitatea socială să-ți consolidezi brandul

Responsabilitatea socială corporatistă devine o necesitate în ecuația business-ului unei companii, indiferent de mărime. Consumatorii, clienții, furnizorii și chiar și angajați devin mai atenți la implicarea companiilor la nivelul comunităților în care activează, nu mai asociază reputația companiei strict cu veniturile sau profitul acestora. În companiile medii și mici, CSR înseamnă proiecte punctuale, cu obiective diferite, cu publicuri țintă diferite, cu efecte pe termen scurt, asociate, de regulă, cu acțiuni filantropice.

În cadrul evenimentului se va pune accentul pe: 

 1. Inițiative de responsabilitate socială eșuate;
 2. Modele de strategii de responsabilitate socială, în directă corelare cu obiectivele și valorile companiei;
 3. Exemple de bune practici în CSR pentru companii și ONGuri;
 4. Tips&tricks pentru a construi un proiect CSR de succes;
 5. Granița dintre CSR și antreprenoriat social.
 • Septembrie – Employer Branding. Brand practices you need to know

Competiția dintre companii pentru angajarea unor talente sau a unor oameni pasionați de meseria lor a devenit din ce în ce mai mare. Reprezentanți ai companiilor din top 10 Employer Branding vă vor ajuta să înțelegeți de ce candidații își doresc să lucreze într-un anume loc sau de ce au o percepție mai bună/mai puțin bună față de un anumit angajator.

Veți afla, de asemenea, cum puteți oferi vizibilitate angajaților excepționali și metode de creștere a procentului de angajați care vor recomanda compania la care lucrează ca fiind un excelent loc de muncă și dezvoltare personală.

 • Noiembrie – Promoting Innovation

Inovația este în strânsă legătură cu așteptările clienților, care sunt din ce în ce mai mari și nu pot fi neglijate. Aceștia nu mai au răbdare cu produsele vechi. Nu mai există atașament față de produs, iar asta se reflectă în faptul că poate fi înlocuit pentru că proprietarul își dorește altceva (s-a plictisit), nu pentru că nu mai este funcțional. Legătura dintre inovație și PR este evidentă: în timp ce inovația este importantă, un bun PR mișcă inimile și mințile. Are un impact asupra modului în care oamenii gândesc și simt – și în mod crucial îi motivează să își schimbe  acțiunile.

În cadrul Promoting Innovation, reprezentanți ai companiilor importante din România vor vorbi despre inovație, așa cum este aceasta înțeleasă și aplică în companiile unde lucrează. Vor prezenta studii de caz concrete, rezultatele obținute și, mai mult decât atât, unde va fi posibil, își vor expune produsele. 

 • Decembrie – Branduri românești, între tradiție și inovație

 • Au apărut recent sau au o istorie ce datează din perioada comunistă.
 • Activează în granițele țării sau trec dincolo de hotare.
 • Au un public fidelizat sau acum ”fac cunoștință” cu acesta.
 • S-au rebranduit și s-au adaptat la nevoile publicului.
 • Au evoluat și au reușit să se impună în competiția cu brandurile străine.

Indiferent în care dintre categoriile de mai sus se încadrează, brandurile românești au început să fie în centrul atenției consumatorilor și se află la granița dintre tradiție și inovație. Ele se vor afla în centrul atenției în cadrul evenimentului din decembrie, vor povesti și analiza parcursul profesional și rezultatele obținute. Află chiar de la reprezentanții acestora ce înseamnă să ții pasul cu mediul de afaceri internațional și cum te poți adapta pentru a te diferenția.

Short CV

The PR Journal este singura platformă media integrată destinată specialiştilor din industria de comunicare din România, care îşi  exercită profesia în cadrul departamentelor specializate din companii, în agenţii de comunicare şi relaţii publice sau sunt consultanţi independenţi.

Proiectul a fost lansat în septembrie 2014, odată cu prima ediţie print a revistei The PR Journal, publicaţie trimestrială. Echipa editorială este formată din jurnaliști și profesioniști în comunicare, cu expertiză  solidă. Se bazează pe o înțelegere aprofundată a economiei şi  ştiinţelor sociale. Îmbinând experiența din presă și PR, The PR Journal  oferă cititorilor un produs jurnalistic de calitate despre comunicarea în mediul de business, în toate  formele ei, despre piaţa media din România, despre  creativitate, inovaţie şi impactul campaniilor în viaţa social-economică de la noi.

Ne-au fost alături la evenimentele anterioare

shadow

Contact

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta prin:

E-mail: pr@theprjournal.com

Telefon: 0769 275 370  | 021. 230 0724

Facebook: The PR Journal

The PR Journal

Str. Hatmanul Arbore, nr. 15-19, sector 1, București
T: +40 21 230 07 24
F: + 40 21 230 0725
E: pr@theprjournal.com