Campania ”Și mama reciclează!”, răspunsul unei probleme reale de mediuAproximativ 400.000 de doze de aluminiu au fost colectate de către români în primele șase luni ale campaniei „Și mama reciclează!”. 

Campania Și mama reciclează! răspunde unei probleme reale de mediu și încurajează reciclarea dozelor de aluminiu. Aceasta își propune să ajute la conștientizarea importanței reciclării de către publicul larg și la depășirea barierelor ce îngreunează acest proces, adresându-se populației care dorește să facă o schimbare în bine atunci când vine vorba de protejarea mediului. Mecanismul campaniei se bazează pe facilitarea accesului la aparate speciale de colectare (RVM), prin amplasarea lor în hipermarketuri Auchan din întreaga țară și alte locații cheie, dar și pe răsplătirea consumatorilor care fac din reciclare o rutină.  

Rezultate

De mai bine de jumătate de an, locuitorii din 15 orașe au acces, prin intermediul acestui proiect, la aparate de colectare a dozelor de aluminiu. În topul localităților în care au fost strânse cele mai mari cantități de doze se numără Timișoara, Pitești, Sibiu, Ploiești, Cluj și București.

La nivel local, raportat la numărul de aparate din fiecare regiune și volumul de cutii colectate, cei din Banat și Crișana au reciclat cel mai mult în campania „Și mama reciclează!”, cu o medie de aproape 25.000 de doze colectate per magazin în șase luni. Aceștia sunt urmați de munteni (cu o medie de aproape 21.000 de doze strânse în aceeași perioadă), ardeleni (peste 16.000 de doze în medie per centru comercial) și moldoveni (peste 13.000 de doze/ hipermarket).

shadow

„Rezultatele înregistrate în primul semestru al campaniei ne-au ajutat să înțelegem mai bine atitudinea publicului larg față de reciclare. Așa cum era de așteptat, comportamentul românilor reflectă obiceiurile de consum ale acestora, cantitățile de doze colectate fiind mai mari în sezonul estival decât în lunile de iarnă. Însă indiferent de condițiile din piață care dictează decizia de cumpărare, ceea ce contează este în ce proporție cei care consumă băutură la doză se implică ulterior în procesul de colectare. Cu cât acest procent este mai mare, cu atât putem vorbi de o cultură a reciclării în România și alinierea țării noastre la normele europene de colectare selectivă.” – Dragoș Doru, Director General Can Pack Recycling

Campania ,,Şi mama reciclează!” este organizată la nivel național de compania Can Pack Recycling, cu sprijinul Auchan România. Se desfășoară în perioada 30 iunie 2016 – 30 iunie 2017, în 20 de magazine Auchan din toată țara. 

The PR Journal

Str. Hatmanul Arbore, nr. 15-19, sector 1, București
T: +40 21 230 07 24
F: + 40 21 230 0725
E: pr@theprjournal.com